De Noordwijk.

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

SD
© BRUZZ
14/05/2024

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Deze maatregel ligt in het verlengde van het besluit van minister-president Rudi Vervoort (PS) van 2 april 2024, dat de invoering van dergelijke maatregelen toelaat om onveiligheid aan te pakken die verband houdt met drugshandel.

Het kabinet wijst erop dat de Noordwijk door de Gewestelijke Veiligheidsraad is aangeduid als hotspot, wat betekent dat de administratieve en politionele inspanningen gericht zijn op het herstellen van een veiliger klimaat voor zowel bewoners als bezoekers.

Da gemeente heeft daarom een politiebevel uitvaardigd dat de verkoop van alcohol in de wijk, met uitzondering van restaurants, cafés en bezorgdiensten, 's nachts verbiedt.

In 2022 werd, op besluit van de gemeenteraad, al de consumptie van alcohol in de Noordwijk verboden, en dat 24 uur per dag en 7 dagen op 7.

"Er is een bewezen oorzakelijk verband tussen gewelddadige handelingen en de consumptie van alcoholische dranken, wat de noodzaak aantoont om een alomvattend systeem in te voeren om de consumptie van alcohol in de openbare ruimte te beperken", aldus het kabinet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni