Facebook

| De huidig en de toekomstig waarnemend burgemeester van Schaarbeek, Cécile Jodogne (links) en Frédéric Nimal (rechts), beiden van Défi.

Frédéric Nimal wordt burgemeester van Schaarbeek, Cécile Jodogne naar Brussels parlement

© Belga - BRUZZ
18/06/2024

Huidig schepen voor Financiën Frédéric Nimal (Défi) wordt waarnemend burgemeester van Schaarbeek. Dat laat titelvoerend burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) weten. Nimals voorganger Cécile Jodogne (Défi) gaat naar het Brussels parlement, zij kan door het cumulverbod dat in oktober ingaat geen lokaal mandaat meer opnemen.

De titelvoerend burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt (Défi), zal Frédéric Nimal volgende week maandag aanstellen als waarnemend burgmeester, zo kondigt Bernard Clerfayt aan. Clerfayt is op dit moment ontslagnemend Brussels minister van Werk en Lokale Besturen.

“Cécile Jodogne werd verkozen voor het Brussels parlement, ze zal volgende week dinsdag de eed afleggen. Daardoor kan ze niet langer in het College van Burgemeester en Schepenen van Schaarbeek zetelen,” zo kondigt Clerfayt aan. Jodogne was lijstduwer op de Défi-lijst voor het Brussels parlement, en werd vanop die plaats verkozen.

Advocaat

“In overeenstemming met artikel 14 van de nieuwe gemeentewet zal ik, als titelvoerend burgemeester, volgende week maandag schepen Frédéric Nimal aanduiden om de rol van burgemeester waar te nemen,” zo legt Clerfayt uit. “Dit zolang ik mijn functie als burgemeester niet kan uitvoeren door mijn functie als minister.”

De 52-jarige Frédéric Nimal is advocaat. Hij nam de burgemeestersrol al tijdelijk over op momenten dat Jodogne afwezig was. Op dit moment is hij nog schepen van Financiën, Stedenbouw, Juridische Zaken en Senioren in Schaarbeek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni