| Ridouane Chahid (PS) in het Brussels Parlement. Als hij verkozen raakt in oktober zal hij moeten kiezen tussen zijn lokaal en federaal mandaat.

Ridouane Chahid wordt lijsttrekker in Evere, Vervoort nog onbeslist over deelname

© BRUZZ
14/06/2024

Waarnemend burgemeester Ridouane Chahid (PS, Lijst van de Burgemeester) wordt lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Evere voor de Lijst van de Burgemeester. Op een partijbijeenkomst keurde 94,6 procent van de aanwezigen de positie van Chahid als nummer één goed. Of titelvoerend burgemeester Rudi Vervoort (PS) deelneemt aan de lokale verkiezingen, is nog onzeker.

Het lijkt er dus op dat hij zijn burgemeesterssjerp zal verdedigen. Maar Chahid werd afgelopen zondag verkozen als federaal volksvertegenwoordiger voor de PS. Vanaf oktober is het echter in het Brussels Gewest niet langer toegestaan om een mandaat als parlementslid te combineren met een lokaal ambt. Chahid zal dus mogelijk moeten kiezen tussen zijn post als parlementslid of een rol als burgemeester van Evere.

Het vel van de beer

“Ik zal vooral hard mijn best doen om ervoor te zorgen dat de Lijst van de Burgemeester de grootste politieke formatie in Evere blijft,” zo reageert Chahid. Hij laat nog niet meteen in zijn kaarten kijken over de toekomst. “Dat bekijk ik stap voor stap, de verkiezingen zijn nu de eerste uitdaging. Ik ben niet iemand die het vel van de beer verkoopt voor hij is geschoten", zo klinkt het bij Chahid.

In oktober zal Chahid lijsttrekker zijn voor de Everse Lijst van de Burgemeester. Voor hem zijn het gemeentebeleid op vlak van netheid, jeugd en sport de belangrijkste speerpunten van de lokale campagne. Dat laatste wil hij verbeteren met betere sportinfrastructuur, zoals een nieuw hockeyterrein en een gloednieuw sportcomplex voor Evere.

Vervoort

Ridouane Chahid is vandaag al waarnemend burgemeester van Evere. Hij nam in 2020 de sjerp over van PS-collega Christian Béozière. De titelvoerende burgemeester is huidig Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). Hij werd in 1998 voor het eerst burgemeester van de noordoostelijke gemeente en blijft dat tot op de dag van vandaag.

Vervoort werd vorige zondag verkozen als Brussels parlementslid, maar heeft nog niet beslist of hij ook deelneemt aan de lokale verkiezingen in oktober. Zijn persoonlijk verkiezingsresultaat voor het gewestelijk parlement viel alvast tegen, hij behaalde slechts één derde van het aantal voorkeurstemmen dat hij in 2019 nog achter zijn naam kreeg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Brussel kiest: gemeente , Politiek , Ridouane Chahid , Rudi Vervoort , gemeenteraadsverkiezingen , Lijst van de Burgemeester , PS

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni