1779 Ahmed Laaouej 3

| 1779 Ahmed Laaouej 3

PS stuurt Laaouej en Lalieux naar Brussels Parlement, Désir en Chahid naar de Kamer

© Belga
16/12/2023

De PS heeft de Brusselse lijsttrekkers vandaag bekendgemaakt. PS-fractieleider in de Kamer Ahmed Laaouej wordt lijsttrekker voor het Brussels Parlement. Onderwijsminister van de Franse gemeenschap Caroline Désir zal de Kamerlijst aanvoeren. Brussels Parlementslid Rachid Madrane heeft aangekondigd dat hij geen kandidaat zal zijn voor de verkiezingen van volgend jaar.

Laaouej is naast fractieleider in de Kamer ook gewestelijk PS-voorzitter en burgemeester van Koekelberg. Hij krijgt de eerste plaats op de lijst voor het Brussels Parlement en wordt gevolgd door (federaal) minister van pensioenen Karine Lalieux.

Volgens bronnen binnen de Brusselse PS zouden huidig Brussels minister-president Rudi Vervoort en staatssecretaris Nawal Ben Hamou de derde en de vierde plaats krijgen, al is dat nog niet zeker. De volledige lijsten zouden in de loop van februari bekendgemaakt worden.

Onderwijsminister Caroline Désir zal bovenaan de lijst staan voor de Kamer. Fractieleider in het Brussels Parlement en waarnemend burgemeester van Evere Ridouane Chahid krijgt de tweede plaats en moet zo een tandem vormen met Désir. De naam van burgemeester van Brussel-Stad Philippe Close circuleert hier ook. Hij zou de vierde plaats krijgen op de Kamerlijst.

Rachid Madrane boos

PS-militanten konden zaterdagochtend stemmen voor de lijsttrekkers op een congres. De voorzitter van Brussels parlement Rachid Madrane heeft de zaal boos verlaten, uit onvrede met de manier waarop de lijsten tot stand komen. Hij kondigde vervolgens aan dat hij geen kandidaat zal zijn voor de komende verkiezingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni