Sky ECC: vrijspraak gevraagd voor bedrijven die appartementen verhuurden aan drugsbende

© Belga
12/03/2024

Op het grote drugsproces in Brussel heeft de verdediging de vrijspraak gepleit voor de bedrijven S-Tate en N.K.M. Invest. Ze worden ervan verdacht een deel van hun onroerend goed te hebben verhuurd aan een criminele organisatie die actief is in de drugshandel. Dat kwam aan het licht na het kraken van de gecodeerde berichtendiensten Encrochat en Sky ECC.

De advocaat van de bedrijven begon met te specificeren dat hij "min of meer subsidiair" pleitte. De bedrijven behoren toe aan de gezusters E.H., die ook beschuldigd worden. Als zij zouden worden vrijgesproken, zullen ook hun bedrijven worden vrijgesproken.

S-Tate en N.K.M. Invest zijn twee vastgoedbeheerders en geen van beide had "de inkomsten uit criminele activiteiten nodig," aldus de advocaat, die de rekeningen van de twee maatschappijen gedetailleerd beschreef. "In 2018 vond een belastingcontrole plaats bij N.K.M. Invest en er werd niets abnormaals ontdekt," stipte hij aan.

"Er wordt niets meer of minder dan de doodstraf (voor de bedrijven, nvdr.) gevraagd," concludeerde de strafpleiter, verwijzend naar de boetes van 1,2 en 1,6 miljoen euro die het openbaar ministerie heeft gevorderd, plus hun ontbinding.

"Men kan de ontbinding verzoeken wanneer het bedrijf voor criminele doeleinden is opgericht of is misbruikt voor criminele activiteiten. We hebben het hier over drie eenheden die gedurende anderhalve maand werden verhuurd," zei de advocaat, die daarom de vrijspraak vroeg, de opschorting van uitspraak of het ruimst mogelijke uitstel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni