Supporters Eintracht Frankfurt

| Supporters Eintracht Frankfurt.

Tientallen supporters Eintracht Frankfurt opgepakt in Dilbeek

© BRUZZ
15/02/2024

In de Vlaamse gemeente Dilbeek, vlakbij Anderlecht, heeft de politie tientallen fans van Eintracht Frankfurt opgepakt in aanloop naar de match tegen Union. Dat schrijft VRT NWS en bevestigt de Dilbeekse burgemeester Willy Segers (N-VA). Frankfurt-supporters werden op voorhand verboden om op eigen houtje naar het stadion trekken, dat mocht enkel met de officiële bussen.

Momenteel speelt Union de kwartfinale van de Europa Conference League tegen Eintracht Frankfurt in het Anderlechtse Lotto Park. Aangezien het zwembad van Dilbeek op wandelafstand van het stadion ligt, besloten tientallen Frankfurt-supporters hun wagen daar te parkeren, aldus VRT NWS.

“Tussen de 60 à 80 supporters werden intussen opgepakt door de politie”, zegt burgemeester Willy Seger (N-VA). Doorheen de namiddag verschenen immers steeds meer Duitse nummerplaten aan het zwembad, sommige op naam van supporters die in het verleden ook al voor problemen zorgden. De politie zou daarom ingegrepen hebben.

Vast staat wel dat de Frankfurt-supporters de gemeente Anderlecht niet mochten betreden. De Duitse voetbalfans moesten in principe arriveren met bussen, en meteen na afloop terugkeren naar Duitsland. Vermoedelijk gaat het dus om supporters die geen tickets voor de match hadden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni