Toegang Passage 44 tijdelijk afgesloten na vechtpartij

NLS
© BRUZZ
07/05/2024

Het gebouw Passage 44, dat toegang biedt tot de Dienst Vreemdelingenzaken, bleek dinsdag afgesloten door hekken. Die maatregel werd genomen nadat er zich maandag een vechtpartij voordeed, bevestigt de overheidsdienst. Vanaf volgende week maandag zouden asielaanvragers de doorgang opnieuw kunnen gebruiken.

“Maandagvoormiddag werd ons gemeld dat er een gespannen sfeer hing ter hoogte van Passage 44”, zegt een woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. “Ter plaatse stelde een patrouille een persoon vast die de openbare orde verstoorde.”

Omdat die persoon zich weerspannig bleef gedragen, werd hij meegenomen door de politie. Er werd een pv opgesteld. Volgens de Dienst Vreemdelingenzaken ging er een schermutseling aan vooraf.

Hekken

"Daarbij werden gevaarlijke voorwerpen aangetroffen", zegt Paulien Blondeel, woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken. "De politie achtte de situatie onveilig voor onze medewerkers en andere gebruikers van de doorgang. Daarop heeft de civiele bescherming de hekken geplaatst."

De doorgang wordt normaal gezien gebruikt door asielaanvragers die een afspraak hebben voor een interview in kader van hun dossier. "Zij werden vandaag begeleid via een andere ingang", zegt Blondeel nog.

Dat zal woensdag ook nog het geval zijn. Momenteel wordt gewerkt aan een oplossing, zodat asielaanvragers vanaf volgende week maandag opnieuw gebruik kunnen maken van de doorgang.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni