Bloemen in de Steylsstraat in Laken, de plek waar Gaël zaterdagnacht 23 maart 2024 werd doodgeschoten.

| Schietpartij in Brussel: bloemen in de Steylsstraat in Laken, de plek waar Gaël zaterdagnacht 23 maart 2024 werd doodgeschoten.

Twee verdachten blijven aangehouden in onderzoek naar dodelijke schietpartij Laken

© Chris Verhaeghe
20/06/2024

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding verlengd van twee verdachten in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Laken afgelopen maart. Het duo zou samen met twee anderen Gaël M. hebben omsingeld en hem daarna hebben neergekogeld.

Het 28-jarige slachtoffer werd op 23 maart in koelen bloede geliquideerd in de Steylsstraat in de Bockstaelwijk in Laken. Eén dag daarna kon de politie een eerste verdachte oppakken. De 26-jarige man werd aangehouden op verdenking van doodslag en van het dragen van een vergunningsplichtig wapen, zonder vergunning. Volgens een bron dicht bij het onderzoek ontkent de twintiger betrokken te zijn geweest bij de dodelijke schietpartij.

De voorbije weken werden nog drie verdachten opgepakt en aanhouden. Twee van hen verschenen deze week voor de raadkamer in Brussel, die besliste om hun aanhouding te verlengen met een periode van een maand.

Intussen loopt het onderzoek naar de dodelijke schietpartij nog verder. Het precieze motief is nog niet gekend, al liet burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) na de feiten verstaan dat het ging om een afrekening in een zaak van financiële fraude. Maar de familie van het slachtoffer heeft dat vorige maand publiekelijk ontkend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni