Vijftigtal bewoners kraken pand in Dansaertstraat

GR
© BRUZZ
21/05/2024
Updated: 22/05/2024 15.50u

In de Dansaertstraat is sinds enkele maanden een pand gekraakt. Dat bevestigt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Een vijftigtal bewoners uit Moldavië zou zich in het gebouw hebben gevestigd en er zouden ook kinderen wonen. De eigenaar, de Erasmushogeschool, laat weten dat er een een uithuiszettingsprocedure is opgezet. De handelaars in de buurt zeggen overlast te ervaren.

"Enkele maanden geleden is een grote groep mensen in het gebouw getrokken," vertelt een van de handelaars uit de straat. "We hebben heel veel geluidsoverlast en sommige van de kinderen slaan ook tegen ons reclamebord als het buiten staat." Verschillende handelaren spreken ook over toenemende diefstal.

De handelaren die BRUZZ heeft gesproken, hebben nog geen contact opgenomen met de politie. De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene bevestigt dat het om een kraakpand gaat, maar kan verder geen informatie geven.

Het gebouw diende vroeger voor studentenkoten van de Erasmushogeschool, die voorlopig nog eigenaar is. "We zijn op de hoogte dat er krakers zijn," zegt woordvoerder Dorien Brouwer. "Er is een uithuiszettingsprocedure opgezet, maar we hebben geen details over het verloop ervan."

Binnenkort wordt het gebouw verkocht. "Er is al een verkoopovereenkomst met een externe partner. De bedoeling is dat er opnieuw koten komen," aldus Brouwer.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni