| Illustratiebeeld.

Weggelopen meisje uit Brussel teruggevonden in Frankrijk

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
12/02/2024

In Frankrijk is een dertienjarig meisje dat van huis was weggelopen teruggevonden met een negentienjarige man. De man blijkt geen onbekende te zijn voor het gerecht. Zo stond hij in zijn thuisland gekend voor de verkrachting van een kwetsbaar persoon. De Brusselse politie, die het meisje opspoorde, waarschuwt ouders en jongeren voor de gevaren van cyberlokking.

Volgens het Brussels parket werd het dertienjarige meisje verleid. “Het ging om een rustig en leergierig meisje, maar op 3 februari verliet ze haar muzieklessen om weg te gaan met haar ‘vriendje’,” klinkt het. “Ze volgde hem tot in Frankrijk, denkende dat hij de man van haar leven was en dat ze klaar was om thuis weg te gaan.”

Het meisje had de negentienjarige man via internet leren kennen, waar hij zich had uitgegeven voor een zeventienjarige jongen. Het kind had thuis geen toegang tot internet en haar ouders waren helemaal niet op de hoogte van het contact dat ze had met de Fransman.

Na haar verdwijning kon het meisje worden opgespoord door de Cel Verdwijningen van de Brusselse politie, die samenwerkte met de Franse politiediensten.

Naar aanleiding van het incident vestigt de politie opnieuw de aandacht van jongeren en ouders op de gevaren van online ontmoetingen en cyberlokking. “Op de site van Child Focus staat meer informatie over wat u kunt doen als uw kind online contact heeft met een persoon die u verdacht lijkt.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni