Verdachte van brandstichting in Sint-Joost-ten-Node vrijgelaten

© PhotoNews
| De Brusselse Brandweer.

De 20-jarige vrouw die was opgepakt na een zware brand in Sint-Joost-ten-Node, is na verhoor door het parket vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag. De vrouw was donderdag opgepakt na een vermoedelijk aangestoken woningbrand in de Dwarsstraat waarbij vier personen gewond waren geraakt.

Het vuur in de woning in de Dwarsstraat in Sint-Joost-ten-Node brak omstreeks 03.30 uur uit, op de tweede verdieping van het pand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het gebouw en had het vuur zich al verspreid naar de derde verdieping.

Vier gewonden

Door vallende brandende brokstukken vatte ook een lager gelegen plat dak vuur. De brandweer kon vier mensen uit het gebouw bevrijden, twee via de traphal en twee via een brandladder. Die vier personen hadden brandwonden opgelopen en heel wat rook ingeademd en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Aangestoken?

Al snel rees het vermoeden dat de brand opzettelijk was aangestoken, onder meer omdat er sprake zou zijn van verschillende brandhaarden.

De politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) kon vlakbij ook al een verdachte oppakken, de 20-jarige A. Q.-W.

Het parket stuurde ook een branddeskundige en het labo van de federale politie ter plaatse. Vrijdag werd de opgepakte vrouw na verhoor door het parket vrijgelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?