Verschillende diensten stoppen vroeger vanwege hittegolf

© PhotoNews

De stad Brussel heeft beslist dat verschillende diensten op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 13 uur het werk mogen neerleggen omwille van de extreme temperaturen. Het gaat voornamelijk om personen die in de openlucht werken.

Voornamelijk de buitenwerkers blijven gespaard van werken tijdens de extreme middagtemperaturen. Dat meldt Wafaa Hammich, woordvoerster van Brussels burgemeester Close, aan Belga. Het gaat dan bijvoorbeeld over de wegenwerkers, personeel bij de netheidsdiensten of parkeerwachters. Tegelijkertijd zijn er verschillende diensten van het departement demografie die wel voltijds open blijven voor het publiek tijdens de komende, hete dagen. Ambtenaren van de diensten burgerlijke stand, bevolking of het administratief bureau voor vreemdelingen, en verantwoordelijken van de crèches blijven wel op de gewoonlijke uren beschikbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?