Hittegolf in Brussel warm weer drinkfontein drinkwater verkoeling afkoeling

| Iedere persoon die zich in een kwetsbare situatie bevindt tijdens de aankomende hittegolf of afhankelijk is van anderen, kan zich inschrijven via het gratis nummer 0800/35.550

Stad Brussel rekent op solidariteit van inwoners tijdens hittegolf

TD
© Belga
22/07/2019

De temperaturen stijgen deze week vlotjes boven 28 graden Celsius en dat betekent dat het hittegolfplan van de stad Brussel, het OCMW en de Buurthuizen opnieuw in werking treedt. Naast het werk dat de betrokken diensten uitvoeren, rekent Brussels burgemeester Philippe Close (PS) ook op de solidariteit van de Brusselaars tijdens de tropische dagen.

Het hittegolfplan werd eind juni al eens geactiveerd, toen het kwik een eerste keer de grens van 28 graden oversteeg. Wanneer dat gebeurt, nemen medewerkers van de dertien Buurthuizen regelmatig contact op met ingeschreven personen, vaak ouderen of sociaal geïsoleerde personen, die een risico lopen. De medewerkers kunnen ook op huisbezoek gaan.

"Maar zelfs indien de openbare diensten er alles aan doen om mensen te helpen, toch moet iedereen aandachtig zijn voor de ouderen. Er gaat niets boven direct contact tussen een persoon en zijn of haar buren om er zeker van te zijn dat alles goed gaat. Ik reken op de solidariteit van de Brusselaars," zegt burgemeester Close.

Iedere persoon die zich in een kwetsbare situatie bevindt tijdens de aankomende hittegolf of afhankelijk is van anderen, kan zich inschrijven via het gratis nummer 0800/35.550. Daar kan iedereen bovendien terecht met vragen over het hittegolfplan. Een faxnummer (02/218.32.48) en een e-mailadres (info@lmdq.be) staan eveneens ter beschikking voor slechthorenden of mensen die zich mondeling slecht kunnen uitdrukken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , hittegolf , Philippe Close , OCMW , hittegolfplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni