Klara Box aan het Heilig-Kruisplein tijdens het Klarafestival 2018.

Waar komt de derde Klara Box tijdens het Klarafestival?

FC
© BRUZZ
11/01/2019

Tijdens het Klarafestival van dit jaar, zullen er drie Klara Boxen geplaatst worden. Twee locaties zijn al vastgelegd, maar voor de derde kan het publiek stemmen. Burgemeester Hervé Doyen (CDH) wil hem alleszins graag naar Jette halen.

Vorig jaar kon je in Brussel voor de eerste keer genieten van live klassieke muziek in de Klara box, de kleinste concertzaal van de wereld. Met zo’n vijftien vierkante meter is er slechts plaats voor drie toeschouwers en een piano.

Toen stond de box op het Heilig-Kruisplein in Elsene, nabij het Flageyplein. Dit jaar zullen er drie Klara Boxen geplaatst worden. Twee locaties zijn al beslist, maar worden nog niet gecommuniceerd door het festival. De derde locatie zal gekozen worden door het publiek.

De Brusselaar kan kiezen tussen het Sint-Gillisvoorplein in de gelijknamige gemeente, het Koning Astridplein, het Kardinaal Mercierplein, beide in Jette, of opnieuw het Heilig-Kruisplein in Elsene.

Als het van burgemeester van Jette Hervé Doyen (CDH) afhangt, komt hij naar Jette. In een tweet riep hij al op om op Jette te stemmen.

Het Klarafestival vindt dit jaar plaats van 14 tot 29 maart.

Stemmen voor je favoriete plaats kan je hier

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Elsene, Jette, Sint-Gillis, actua, Klarafestival, Klara, Hervé Doyen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie