16-jarige Brusselse treinsurfer: 'Ik moest op tijd thuis zijn van mama'

© Facebookpagina 'Treinbestuurder en fier'
| Passagiers merkten de zestienjarige jongen op.

Om op tijd thuis te zijn, sprong een 16-jarige Brusselse jongen afgelopen weekend in Edingen op een treinlocomotief. Ruim tien minuten lang hield hij zich verkrampt vast aan een handvat op de achterkant van een wagon. De jongen werd door passagiers opgemerkt en in Halle van de trein geplukt.

De feiten dateren van vrijdagnamiddag, bevestigt de NMBS aan De Standaard. Rond half vier rende de jongeman het perron van Edingen op om de trein naar Brussel te nemen. De treindeuren waren echter al gesloten en de treinbegeleider verwees hem naar de volgende trein.

De zestienjarige leek opnieuw verdwenen te zijn, maar was in werkelijkheid op het opstapje van de treinlocomotief gesprongen. Daar klampte hij zich vast een een handvat voor een rit van ruim 10 minuten aan snelheden tot 140 kilometer per uur.

Passagiers merkten de jongen op en tijdens de tussenstop in Halle werd hij van de trein geplukt door veiligheidsmensen van Securail. "Ik ben op die locomotief gesprongen omdat ik op tijd thuis moest zijn van mijn mama", verklaarde de treinsurfer zijn levensgevaarlijke daad.

De NMBS was not amused met het voorval. "Dankzij het snelle optreden van de treinbegeleider en de mensen van Securail heeft die jongen het overleefd. Bij het minste verspringen van een wissel had hij er zomaar kunnen afvliegen", aldus woordvoerder Bart Crols in De Standaard.

Er is een pv opgesteld voor inbreuken op de wet van de spoorwegveiligheid en mogelijk komt er vervolging. "We bekijken nu nog of we de kosten mogelijk op de ouders verhalen", aldus Crols.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?