7 schapen gestolen uit kinderboerderij van Jette

© Toshihiro
| Het is niet de eerste keer dat de kinderboerderij van Jette met schaapdieven te maken krijgt. Enkele maanden geleden verdwenen er nog twee exemplaren spoorloos.

Op een kinderboerderij in Jette zijn zeven schapen ontvreemd. Het is al de derde keer op korte tijd dat er dieven langskwamen. Enkele maanden geleden verdwenen er ook al twee schapen. Een jaar terug stal iemand alle appelen.

De kinderboerderij ligt al een goede dertig jaar ingesloten tussen het Poelbos en het Laarbeekbos in Jette en heeft al oneindig veel kinderen blij gemaakt met een beetje natuur in de stad. Maar de laatste tijd heeft de kinderboerderij ook dieven over de vloer gekregen.

Vorig jaar stal iemand alle appelen uit de boomgaard en enkele maanden geleden verdwenen twee schapen spoorloos. Nu ging iemand met 5 andere schapen aan de haal. Dat schrijft de RTBF. De schapen stonden nietsvermoedend te grazen toen een nog onbekende maar goed voorbereide dief ze vermoedelijk inlaadde in een wagen voor dierentransport.

Didier Paternotte, de uitbater van de kinderboerderij, laat de schouders niet hangen. "We gaan de kinderen toch niet gewoon foto's tonen van dieren? Het is toch beter om ze in het echt te zien op de wei. We gaan opnieuw schapen kopen," zegt hij. "Voor ons is het duidelijk: een kippendief, een kabeldief of een schapendief: dat is gewoon een dief, punt andere lijn!"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?