Wandelen met tien schapen van Bosvoorde naar Warandepark

© Meet de mout', la schaap parade via Facebook
| De begeleide schapenparade liep van het Eugène Keymplein in Watermaal-Bosvoorde tot het Warandepark in Brussel-Stad.

Zondagmiddag wandelden 10 schapen vanuit Watermaal-Bosvoorde naar het Warandepark in het Brusselse stadscentrum. De organisatoren van die allereerste 'schaapparade' brainstormden tijdens de wandeling over de richting die Brussel in de toekomst moet uitgaan. "Niets is onmogelijk in Brussel."

De schapen van La Ferme du Chant des Cailles in Watermaal-Bosvoorde besloten zondag om het Koninklijk Park te bezoeken. "Ze leven al jaren in Brussel en zijn nog nooit op bezoek geweest bij de koninklijke familie om hun buren te ontmoeten", aldus de organisatoren van 'Meet de mout', la schaap parade'.

Onder begeleiding van fietspolitie, herders en zo'n 150 Brusselaars legden tien schapen hetzelfde traject af als MIVB-bus 95 tussen het Keymplein en het Warandepark. Na een wandeling van 5 kilometer werd voor de deur van het Koninklijk Paleis schapenkaas verkocht en kon er kennis gemaakt worden met de schapen.

Toekomst van Brussel

De schapenherders maakten van de gelegenheid gebruik om met de Brusselaar in discussie te gaan over de leefbaarheid van het Gewest. Stadsindeling was een van de thema's die aan bod kwam. Hoe moet Brussel ingedeeld worden opdat iedereen kan bewegen volgens zijn behoefte?

La Ferme du Chant des Cailles pleitte er verder nog voor om opnieuw lokaal geproduceerd voedsel te consumeren. "Het is een win-winsituatie: de kwaliteit is gewaarborgd, lokale voedselconsumptie creëert jobs en is veel beter voor het milieu", aldus de vzw op haar Facebookpagina. Om haar argument te staven kon er schapenkaas geproefd worden in het Warandepark.

Met de parade wilde de vzw ook het signaal geven dat er ook voor dieren plaats moet zijn in Brussel. "De mogelijkheden in onze stad reiken zo ver als onze fantasie. Alles kan. Wij van de schaap parade willen het beste voor onze stad. En daar zullen we stap voor stap naartoe werken", zei organisatrice Diane Auchapt aan RTBF.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?