Leraar trekt met schapenkudde door de stad

© RV
| Een zwartbles, een tam ras dat goed past in de stad.

David D’Hondt is leraar van beroep. Vanaf eind juni wordt hij herder van een kudde stadsschapen.

D’Hondt verwacht 10 lammeren van het ras zwartbles tegen 20 juni, meldt La Capitale.

Met zijn bescheiden kudde wil hij vervolgens rondtrekken door de stad, in de eerste plaats langs de Groene Wandeling tussen Vogelzang in Anderlecht en Neerpede. De schapen krijgen op die manier een meer gevarieerde voeding en meer beweging.

D'Hondt wou graag stad en natuur combineren. "De harde stad zorgt ervoor dat de bewoners vaak het andere extreem opzoeken : een terugkeer naar de aarde,” zegt David daarover op de crowdfundingpagina waar hij fondsen zoekt voor zijn project. “Sommigen kiezen voor het platteland. Ik heb gekozen om in dit betonnen universum te blijven om er mijn project van stadslandbouw en schapenkwekerij te lanceren.”

David D'Hondt
© David D'Hondt
| David D'Hondt

Leefmilieu Brussel en de gemeenten Brussel-Stad en Schaarbeek willen alvast terreinen ter beschikking stellen waar de schapen kunnen grazen.

Op termijn wil de deeltijdse herder zijn kudde zien aangroeien tot 40 dieren, die hij zowel voor wol als voor vlees wil gebruiken.

In de krant legt David uit dat hij het vlees via de korte keten wil op de markt brengen. De eerste contacten met de alternatieve supermarkt Bees Coop in Schaarbeek zijn al gelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?