awel merci

Brusselse brandweer bevrijdt jongeman uit afzuigbuis restaurant

© BRUZZ
| Het opmerkelijke voorval vond plaats op de Anspachlaan.

De Brusselse brandweer heeft zondagnacht de handen vol gehad met een wel zeer opmerkelijk karweitje. Ze heeft namelijk meer dan een uur nodig gehad om een jongeman te bevrijden uit een buis van het dampafzuigsysteem van een restaurant op de Anspachlaan. Wat de jongen daar deed, is een raadsel.

De Brusselse politie kreeg zondagavond een noodoproep voor iemand die gekneld zat in het dampafzuigsysteem van een restaurant. Dat restaurant bevindt zich op het gelijkvloers maar het afzuigsysteem, dat via de dampkappen boven de kookvuren alle stoom afzuigt, loopt door tot op het dak.

Ter plaatse was het allesbehalve duidelijk waar de onfortuinlijke geknelde zich precies bevond en pas na een uur zoeken, konden de hulpdiensten hem lokaliseren op de tweede verdieping van het gebouw. Daar konden ze de jongeman vervolgens ook bevrijden uit zijn benarde positie, waarna hij werd overgebracht naar het Sint-Jansziekenhuis.

Waarom of hoe de jongen in de buis was terechtgekomen, is niet duidelijk maar volgens de politie ging het alvast niet om een inbraakpoging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?