| Automobilist in de Kleerkopersstraat

Gezien: automobilist gaat shoppen in Kleerkopersstraat

JP , Laurence Torck
© BRUZZ
28/12/2018
Updated: 28/12/2018 12.10u

Shoppers in de Kleerkopersstraat, in de handelszone in het centrum, keken donderdagnamiddag verbaasd op. Voetgangerszone of niet, een automobilist besloot zich niets aan te trekken van het rijverbod in een van de drukste winkelstraten van het land.

"Een oplossing voor het 'window shoppen' tijdens koude tijden in Brussel? Blijf in uw auto zitten", tweette schrijver en communicatieadviseur Hugo Poliart, die de automobilist donderdagnammidag had opgemerkt. Het Laatste Nieuws merkte de tweet op.

Politiewoordvoerder Olivier Slosse van de zone Brussel Hoofdstad - Elsene herinnert eraan dat 'auto’s enkel toegelaten zijn in de zone tussen 6 en 11 uur, voor het laden en lossen van leveringen'. "Taxi’s, de hulpdiensten en fietsers worden wel toegelaten, net als mensen met een doorgangsbewijs", zegt hij aan BRUZZ.

Politie onderzoekt de feiten

Fietsen tussen de winkelende medemensen mag dan wel toegelaten zijn, het is haast onmogelijk. Een automobilist die er zich aan waagt, kan nog meer belemmering verwachten.

De politie heeft intussen het voertuig kunnen identificeren en zal onderzoeken of die persoon in de straat mocht rijden omwille van de garages. Het voorval van afgelopen donderdag zou echter uitzonderlijk zijn. “We moeten slechts sporadisch verbaliseren omdat de mensen weten dat in deze zone rijden verboden is. Steeds minder mensen rijden deze zone binnen, tenzij per ongeluk”, aldus Slosse.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Awel merci , Gezien , automobilist , Nieuwstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni