Gezien: nieuwe expliciete muurschildering in Brussel

© Hilde Peeters
| Na de penismuur, de penetratiemuur en de anusmuur: nu de 'kakmuur'?.

De mysterieuze artiest van de gewaagde Brusselse fresco’s heeft weer toegeslagen. Dit keer duikt zijn werk op aan de Akenkaai, op de achterkant van het gebouw op de hoek met het Saincteletteplein. Achterkant is trouwens een gepast woord, want dit keer tilt de artiest het concept van de bekende anusmuur naar een ander niveau.

De originele anusmuur aan de Steenkoolkaai verdwijnt binnenkort door een nabijgelegen bouwproject. Misschien heeft de artiest daarom besloten om in de nacht van woensdag op donderdag een nieuwe, nog meer expliciete versie te voorzien, vlakbij de plek waar dit jaar het langverwachte kunstencentrum Kanal een eerste keer opent.

De artiest van de Brusselse ‘seksmuren’ is nog steeds niet naar buiten gekomen. Men kan er evenwel van uitgaan dat het gaat om dezelfde persoon. Er is alleszins een duidelijke consistentie in de esthetische stijl en inhoud van de ‘straatkunst’.

Klik hier voor een overzicht van alle controversiële fresco’s in Brussel, in het heden en het verleden. Als we naar het oeuvre kijken, behoort dit werk toch wel tot de meest expliciete exemplaren, wedijverend met de penetratiemuur, die vorig jaar werd verwijderd.

kakmuur 2
© Hilde Peeters
| Het fresco verschijnt op de achtergevel van het gebouw op de hoek van de Akenkaai en het Saincteletteplein.

Brussel heeft er een expliciete muurschildering bij op de hoek van de Akenkaai en het Saincteletteplein.

Muurschilderingen in Brussel

Op veel Brusselse muren prijken vaak controversiële, bijzondere, spraakmakende muurschilderingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?