MIVB speelt WK-lied Johnny Hallyday in de metro

© MIVB via Twitter

De Brusselse en Parijse metro’s daagden elkaar op dinsdag op Twitter uit en maakten enkele dure beloftes. Omdat de Belgen jammerlijk verloren van de Fransen, laat de MIVB vandaag het Franse WK-lied van 2002 horen. Met een Belgisch tintje. Het lied is van de Belgisch-Franse zanger Johnny Hallyday.

In de Brusselse metro kan je sinds vorige week maandag niet meer naast het euforische parcours van de Rode Duivels op het WK in Rusland kijken. De MIVB gaf na de overwinningen tegen Japan en Brazilië enkele haltes op haar netwerk een meer Duivelse naam. Zo kan je opstappen in ‘BELGICAmpioen’, ‘En DEMEY Finale’ en ‘MERODE Duivels’. Ook de bushalte Brazilië veranderde van naam en werd ‘Brazilië 1-2 België’.

De Franse maatschappij voor openbaar vervoer RATP springt nu ook op de kar. Op het Twitteraccount van Serge Le Lapin, de mascotte van de Parijse metro, verscheen maandag een bewerkte foto waarop metrohalte Herrmann-Debroux veranderd was in ‘GRIEZ-Herr-MANN-Debroux’. Antoine Griezmann is een van de stervoetballers in de Franse nationale ploeg.

De MIVB – zoals altijd bij de pinken – greep het moment aan om haar Parijse tegenhanger uit de dagen: als België wint, moet de RATP metrohalte Saint-Lazare naar Saint-Hazard hernoemen.

tweet_mivb_sainthazard

En als Frankrijk wint, speelt de Brusselse maatschappij als tegenprestatie het lied ‘Tous ensemble’ van Johhny Hallyday. Deze single was in 2002 het officiële anthem van de Fransen voor het WK in Japan en Zuid-Korea. En belofte maakt schuld.

"We houden ons zeker aan de uitdaging," klinkt het bij de MIVB. Wanneer Hallyday zal weerklinken in de metrostations, kon de vervoersmaatschappij nog niet precies zeggen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?