The Voice Senior kandidaat zet Brussels dialect op de kaart

© Bart Dewaele
| Niet alleen het Brussels volkstejoeter (hier op de foto) doet het Brussels dialect leven, ook The Voice Senior-kandidaat Alain Van Brussel draagt een steentje bij.

Alain Van Brussel bracht op de VTM-talentenshow The Voice Senior een hoogst originele versie van Bob Dylans Knockin' on Heavens Door. In het Brussels dialect. "Ik wil dat de mensen de Brusselse taal opnieuw leren waarderen," zegt hij.

Brusselaar op rust Alain Van Brussel, what's in a name, gooide hoge ogen toen hij zijn lied bracht op het podium van de VTM-talentenshow The Voice Senior. Hij bracht een muziekklassieker in het Brussels dialect. En dat is niet toevallig.

Van Brussel zingt in de bluesband De Braave Joenges, die eigen nummers brengt in het Brussels dialect. “Mensen nemen het Brussels vaak niet serieus. Ik wil dat de mensen de Brusselse taal opnieuw leren waarderen”, zegt hij in de krant Het Laatste Nieuws.

Als Van Brussel niet op het podium staat om te zingen, dan staat hij er om les te geven. In Theater Toone in het centrum. Hij geeft er een keer per maand Brusselse les.

Hij gaat door naar de volgende ronde, waar hij gecoacht wordt door De Kreuners-frontman Walter Grootaers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?