Het Brussels volkstejoeter brengt tijdens de week een nieuwe productie (archiefbeeld).

15de editie Weik Van’t Brussels: ‘Dialect leeft nog altijd’

VT
© BRUZZ
01/12/2018

Liefhebbers van het Brussels dialect kunnen de komende week hun hart ophalen in en rond Brussel. Op zaterdag start namelijk de 15de editie van de 'De Weik Van’t Brussels'. Het sappige Brusselse dialect wordt tien dagen lang in de kijker gezet tijdens concerten, theatervoorstellingen en lezingen. Maar ook in het straatbeeld zal het dialect extra zichtbaar zijn.

Op de agenda staat zaterdag om 20 uur een nieuwe theatervoorstelling in het Brussels Volkstejoêter. Later in de week staan onder meer een dialectconferentie en de verkiezing van Brusseleir van ’t joêr op stapel.

Volgens Geert Dehaes van Be.Brusseleir is de taal nog altijd springlevend. “We merken ieder jaar dat de week veel volk aantrekt,” zegt hij aan BRUZZ. “Het is ook een dankbare week, omdat we zowel traditionele als nieuwe projecten in de schijnwerpers kunnen zetten. Zo zal je dit jaar op de etalages van winkels stickers in het Brussels zien verschijnen.”

Om de taal levend te houden, organiseert Be.Brusseleir ook wekelijkse taallessen. “Ook daar zien we dat de interesse voor het Brussels groeit," aldus Dehaes nog.

Ook bij BRUZZ kan je de Week van het Brussels beleven. Op dinsdag 4 december is Geert Dehaes te gast bij ons programma Shout Out, en op BRUZZ TV zie je elke dag een lezing van een sonnet van Shakespeare vertaald naar het Brussels.

> De Weik Van’t Brussels, za 1/12 – ma 10/12. Verschillende locaties in en rond Brussel

Wie z’n Brussels wil bijspijkeren, vindt hier meer informatie over de taallessen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Geert Dehaes , Be.brusseleir , Weik van 't Brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni