awel merci

Website MR roept even op tot 'verdelging daklozen'

© Catherine Moureaux/Twitter

Op een website van de MR riepen de Franstalige liberalen even op tot ‘de verdelging van daklozen en vluchtelingen.’ Het ging om ‘een technische fout’, laat de MR weten. De partij haalde de oproep snel van de website.

Met pour.be hebben de Franstalige liberalen een website waarop burgers terecht kunnen om eigen ideeën voor te stellen, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Die voorstellen worden normaal gezien nagelezen voor ze op de website verschijnen. Maar gisteren liep het even fout.

Een project met als titel “de verdelging van onze daklozen en vluchtelingen” haalde de Brusselse afdeling van de website. “Want ze veroorzaken heel wat onveiligheid in onze stad”, klonk het. Het voorstel werd snel van de website gehaald. “Natuurlijk onderschrijven wij zulke standpunten niet”, liet MR-woordvoerder Christophe Cordier via Twitter weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?