awel merci

Weemoedige klaagzang om stille dood tram 71

© Maud Neve
| In het liedje vervangt zangeres 'tram 71' met het Franse 'drame 71'.

"Wat een drama," zingt de Brusselse artieste Maud Neve. Het idee voor tram 71, die de huidige buslijn door Elsene had moeten vervangen, is een stille dood gestorven. "Wie heeft dat gedaan?" vraagt ze zich hardop af in een humoristische videoclip.

In de clip bewandelt zangeres en visueel artiest Maud Neve de Elsensesteenweg. In het openingsshot biggelt een traan naar beneden over haar wang. Daarna vertrekt ze over de route die tram 71 had moeten nemen: over de Elsensesteenweg, die op dit moment wordt heraangelegd.

"Wat een drama las ik deze morgen," zingt Neve. "Tram 71 is dood. Hij heette niet 'Desire' (een verwijzing naar theaterstuk A streetcar named Desire, red.), hij heette ...71. Wie heeft dat gedaan? Wie kan dat doen?" Ze zingt verder hoe ze in gedachten al de tram nam op het Flageyplein om iets te gaan drinken in Matonge.

Bus 71 is één van de drukste lijnen in het Gewest. De Brusselse regering gaf in 2013 groen licht om een gedeelte van die route om te zetten in een tram. De plannen om een tramlijn aan te leggen in de Elsensesteenweg stuitten echter op protest bij toenmalig burgemeester Willy Decourty (PS) en zijn opvolger Dominique Dufourny (MR).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?