YouTubers vallen Mini-Europa 's nachts ongezien binnen

© Mini-Europe
| De YouTubers vielen in het holst van de nacht binnen.

YouTubers van het Nederlandse kanaal StukTV zijn er in geslaagd om 's nachts ongezien binnen te dringen in themapark Mini-Europa. Daar plaatste het drietal miniatuurpoppetjes van zichzelf op de Alkmaarse kaasmarkt. De eigenaar van Mini-Europa kan niet lachen om de stunt.

De drie Nederlanders gaven zichzelf weinig kans tot slagen. Toch lukte het hen om over de omheining te klimmen, het Nederlandse gedeelte van Mini-Europa te zoeken en de poppetjes neer te zetten op de beeltenis van de Alkmaarse kaasmarkt. Nadien konden ze probleemloos wegvluchten. Hoewel er overal camera's hingen, was er van beveiligingsagenten geen spoor.

De eigenaar van Mini-Europa schrok zich een hoedje. "De drie marginalen (sic) hebben het gras en de omheining beschadigd, maar dit had veel erger kunnen zijn", reageert directeur Thierry Meeùs in de krant La Capitale. "Ze konden op korte tijd schade tot wel tien miljoen euro aanrichten. De maquette van de Grote Markt bijvoorbeeld is 400.000 euro waard."

Dat de beveiliging het liet afweten, kan voor Meeùs niet door de beugel. “Er zijn camera’s in Mini-Europa aanwezig en er is een nachtwachter permanent aanwezig. Maar toch zag de beveiliging niets, ondanks de lichtflitsen van hun camera's", aldus de directeur. "We zullen onze beveiliging moeten herbekijken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?