Brussel Helpt zamelt al 45.303 euro in voor DoucheFLUX

KH
© BRUZZ
30/11/2019
Updated: 02/12/2019 19.13u

De Brussel Helpt-actie was dit jaar goed voor minstens 45.303 euro, die integraal naar daklozenorganisatie DoucheFLUX gaan. Met dank aan 65 spaghettiteams en 3.192 spaghetti-eters. Dat maakten ministers Benjamin Dalle (CD&V) en Sven Gatz (Open VLD) bekend.

De jaarlijkse benefietactie Brussel Helpt van BRUZZ mobiliseerde dit jaar bijna 3.200 spaghetti-eters op 65 plaatsen, twee keer goed voor een record.

De Grootste Spaghettislag ter Wereld leverde zo al 45.303 euro op voor daklozenorganisatie DoucheFLUX. Dat maakten Vlaamse minister van Brussel Benjamin Dalle en zijn Brusselse collega van begroting Sven Gatz (Open VLD) bekend in de radiostudio van BRUZZ.

Naast de inkomsten uit de spaghettiverkoop droegen ook bedrijven en scholen hun steentje bij. Aan de VUB namen bijvoorbeeld ruim 1.300 studenten deel aan de spaghettislag, die zo allemaal een euro bijdragen. Maar ook Thurn & Taxis, Videohouse, 3E, Moxy, Bozar en KBC Dansaert samen met Café Monk organiseerden al een evenement in de aanloop naar deze zaterdag.

"Zowel gemeenschapscentra als particulieren, jeugdhuizen, cafés, een museum, een lokaal dienstencentrum enz. deden mee"

Ineke Le Compte, marketing directeur BRUZZ

Heel wat mensen besloten ook gewoon te doneren aan DoucheFLUX. Dat kan overigens nog tot 19 december, via Brussel Helpt. Het uiteindelijke bedrag kan dan ook nog oplopen.

Marketingdirecteur Ineke Le Compte is opgezet over het resultaat. "Er waren niet alleen meer spaghetti-eters, 65 locaties is ook veel meer dan de 43 van vorig jaar. En het valt op hoe divers de organisatoren zijn: de gemeenschapscentra natuurlijk, maar ook veel particulieren, cafés en restaurants, musea, jeugdhuizen en zelfs een lokaal dienstencentrum."

"Met het bedrag willen we een halftijdse verpleegster in dienst nemen"

Laurent d'Ursel, directeur DoucheFLUX

Laurent d'Ursel, directeur DoucheFLUX

DoucheFLUX-directeur Laurent d'Ursel toont zich ontroerd door het resultaat als we hem bellen. "C'est une immense surprise. Ik krijg er tranen van in de ogen. Wellicht kunnen we nu eindelijk een halftijdse verpleegster in dienst nemen. Onze bezoekers hebben die hard nodig. We bespreken dat volgende week op de raad van bestuur."

DoucheFLUX is een daklozenorganisatie die naast douches voor daklozen ook lockers en wasdiensten aanbiedt, net als tal van ateliers voor daklozen. De vzw ijvert ook voor een ambitieuzer beleid inzake dakloosheid, met een focus op huisvesting voor daklozen.

Herbekijk hier het moment waarop het ingezamelde bedrag wordt bekendgemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , DoucheFLUX , de grootste spaghettislag ter wereld

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni