Cinematek vertoont kaskraker voor Brussel Helpt

© PhotoNews
| De Disneyklassieker "The lady and the tramp" uit 1955.

Wie zaterdag geen spaghetti kan gaan eten in Brussel, kan zondag wel naar de Disney-kaskraker 'Lady en de Vagebond' gaan kijken in Cinematek. De opbrengst daarvan gaat integraal naar Brussel Helpt en Doucheflux. Ook GC Kontakt en jeugdwerking D'Broej zetten acties op.

banner brussel helpt 2019 square

BRUZZ organiseert zaterdag opnieuw zijn 'Grootste Spaghettislag ter Wereld'. Op diverse locaties in Brussel kan je spaghetti, klaargemaakt voor en door Brusselaars, eten voor het goede doel. De opbrengst van onze jaarlijkse liefdadigheidsactie gaat dit jaar naar Doucheflux, een burgerinitiatief dat wasbeurten aanbiedt aan daklozen.

Wie nog een tafeltje wil reserveren, moet zich echter reppen naar de website van Brussel Helpt. Heel wat locaties zijn intussen al volgeboekt. De inschrijvingen lopen nog tot en met donderdag. Mocht je zaterdag niet vrij zijn of gewoon helemaal geen spaghetti lusten, bestaan er nog andere mogelijkheden om het goede doel te ondersteunen.

Zelfgemaakte zeepjes en saus

20191127_Doucheflux_GCKontakt
© GC Kontakt
| De inkomhal werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een badkamer.

Cinematek vertoont Lady en de Vagebond op zondag 1 december. Niet toevallig kiest het Brussels filmcentrum voor de Disney-klassieker waarin straathonden Lady en Tramp een bord spaghetti liefdevol verorberen. Volwassenen kunnen de film voor 4 euro bekijken, kinderen betalen 2 euro. De opbrengst gaat naar Brussel Helpt.

Ook GC Kontakt in Sint-Pieters-Woluwe steunt Doucheflux met een bijzondere actie. Tot en met zaterdag kan je er zelfgemaakte zeepjes kopen. Voor de gelegenheid bouwde GC Kontakt zijn inkomhal om tot een badkamer. Jeugdorganisaties D'Broej en MIKS in Laken verkopen zaterdag zelf spaghettisaus voor Brussel Helpt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?