De Grote Spaghettislag: 2.000 dampende porties en een stomende radioshow

20210921 nakama brussel helpt 05 20210921 nakama brussel helpt 05
© Nakama
© Nakama
Updated: 27-11-2021 - 12:00

Voor wie eraan zou twijfelen: de Grote Spaghettislag gaat wel degelijk door. De nieuwe coronamaatregelen die het Overlegcomité gisteren bekend heeft gemaakt, hebben geen impact op de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ. Die vindt dus vandaag zoals aangekondigd plaats op verschillende plekken in Brussel.

Dit jaar steunt Brussel Helpt de vzw Nakama, een enthousiast en ambitieus jongerencollectief dat zich inzet voor kinderen en jongeren uit de meest kwetsbare buurten van Brussel. Nakama is een Japans woord voor vriend of kameraad. De organisatie draait volledig op vrijwilligers en is op zoek naar middelen om verder te kunnen professionaliseren en te diversifiëren, om zo nog meer jongeren te bereiken.

BRUZZ wil mee zijn schouders zetten onder die zoektocht en houdt daarom de derde editie van 'De Grote Brussel Helpt Spaghettislag'. Die vindt plaats op meer dan vijftig adressen verspreid over heel Brussel, zowel bij particulieren als bij gemeenschapscentra en andere organisaties. Je kan de spaghetti ter plaatse eten, maar take-away is ook een optie.

Tot en met donderdag kon je spaghetti’s bestellen. Er zijn 2.000 porties besteld. Bestellen kan niet meer. Zo krijgen onze koks de kans om de nodige voorbereidingen te treffen voor hun heerlijke spaghetti die ze zaterdag op de verschillende locaties in Brussel serveren. Maar Nakama steunen kan wel nog steeds, en dat door het doneren van een Nakama-pakket ter waarde van 20 euro.

Slotshow

Van 16 tot 19u presenteren Gunnar en Pien een visual radio show, die je kan volgen via BRUZZ.be, 98.8 FM of BRUZZ tv. Daarin maken ze samen met minister en VGC-collegelid Sven Gatz het ingezamelde bedrag bekend.

Ben je aanwezig op de spaghettislag en wil je kans maken op bioscooptickets? Stuur dan foto's in van jouw spaghettislag via whatsapp 0489/98.89.88 of deel ze met de hashtag #BrusselHelpt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?