Grootste Spaghettislag: Brussel Helpt haalt 34.755 euro op

Met de Grootste Spaghettislag heeft Brussel Helpt 34.755 euro ingezameld voor TADA, dat Brusselse jongeren meer kansen wil geven. Meer dan 2.200 mensen hebben zaterdag spaghetti gegeten.

Brussels minister Pascal Smet heeft het bedrag dat Brussel Helpt heeft ingezameld bekendgemaakt in de studio van BRUZZ. Welgeteld 34.755 euro heeft de Grootste Spaghettislag ter Wereld opgebracht voor TADA, ToekomstATELIERdelAvenir.

Brussel Helpt 2018 - slotbedrag
© BRUZZ

Vorig jaar bracht de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ Brussel Helpt iets meer dan 20.000 euro op.

Meer dan 2.200 mensen - 2.286 om precies te zijn - hebben zaterdag spaghetti gegeten op 43 locaties in Brussel. Ook op het kabinet van minister Smet werd er spaghetti geserveerd. Tachtig mensen kwamen daar ragù eten met een prachtig uitzicht op Brussel.

"We zijn ontzettend dankbaar. Honderden mensen hebben zich geëngageerd door spaghetti te maken of te eten", reageert TADA-oprichtster Sofie Foets enthousiast vanuit de KVS, waar TADA spaghetti eet.

Voor TADA heeft de Grootste Spaghettislag ook voor meer zichtbaarheid gezorgd. "We hebben de voorbije week veel telefoontjes gekregen van mensen die met ons willen samenwerken." Met het bedrag dat Brussel Helpt heeft opgehaald wil TADA tegen de herfst van 2019 een vijfde weekendschool oprichten.

De hele avond wordt er nog veel spaghetti gegeten, ook in het Flageygebouw in Elsene, waar de spaghetti's zijn uitverkocht. "Op naar volgend jaar, om er dan nog meer te verkopen", zegt algemeen directeur van Flagey Gilles Ledure aan BRUZZ-reporter Bram.

Om 20 uur start het Brussels Philharmonic een optreden in Flagey. "Dat zal een feestelijk optreden zijn met onder andere de vijfde symfonie van Beethoven. En er is nog een verrassing", aldus Ledure. Voor de spaghetti-eters geven vier cellisten voor 20 uur nog een optreden.

Wie TADA wil steunen, kan nog doneren op www.brusselhelpt.be.

Sofie Foets, oprichtster van TADA, was enkele dagen geleden nog te gast in de radiostudio van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?