Bruno De Lille (Groen)

| Bruno De Lille (Groen)

De Lille: "Carrièrepolitici zijn slechte politici"

DV
© BRUZZ
10/04/2018

Parlementslid Bruno De Lille van Groen vindt carrièrepolitici slechte politici. De kloof tussen Groen en N-VA noemt hij "immens".

“Politiek is ook emotie, je doet niet aan politiek als beroep", zegt de fractieleider van de groenen in het Brussels parlement aan BRUZZ. "Als ik parlementsleden zie overstappen van de PS naar de MR, dan vraag ik mij af waar die ooit in geloofd hebben. Ik zou nooit uit carrière-overwegingen naar de N-VA overstappen. Die partij gaat in tegen het meeste waar ik voor sta en in geloof.”

De Lille komt ook terug op zijn aanvaring met de N-VA over de voorrang voor Vlamingen bij de overstap van het lager naar het middelbaar onderwijs, toen hij zijn zelfbeheersing verloor en hen 'zwarte racisten' noemde.

Het groene parlementslid begrijpt niet dat een Nederlandstalige Vlaming voorrang zou hebben op een anderstalige die ook negen jaar Nederlandstalig onderwijs achter de rug heeft. De Lille formuleert zijn bezwaren aldus: "Het is alsof een werkgever zegt: 'U bent geschikt voor de baan, u hebt het juiste diploma, helaas heeft uw vader dat diploma niet en grijpt u naast de job'."

Het interview met Bruno De Lille waarin hij het verder heeft over ondankbare automobilisten, wijkcontracten voor jongens en de ruzie tussen de SP.A en de PS leest u woensdag in BRUZZ magazine, of donderdag op de website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2018 , Politiek , Bruno De Lille , Groen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni