— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Défi komt geld tekort voor verkiezingscampagne

© Maingain

Défi moet waarschijnlijk geld lenen voor de komende verkiezingscampagnes. De Franstalige partij van Olivier Maingain claimt 800.000 euro van MR, maar het kan nog even duren voor Défi dat geld eventueel in zijn kas zal zien.

In 2011 stopte Défi, toen nog FDF, de samenwerking met MR. Sindsdien is er een financieel conflict tussen beide partijen. Na de splitsing tussen de Franstalige liberalen en Défi, claimde die laatste “zijn deel” van de dotatie. In 2014 diende Défi een bezwaarschrift in waarin de partij 793.259 euro claimt van MR.

“Voor de rechtbank van eerste aanleg hadden wij gewonnen tegen de liberalen”, zegt penningmeester van Défi Michel Colson in La Dernière Heure. “Maar de MR is in beroep gegaan. Volgens onze bronnen is de volgende afspraak voor het hof van beroep van Bergen pas voorzien voor maart 2021.”

Het zal nog een hele tijd duren voor Défi dat geld eventueel te zien krijgt. Waarschijnlijk zal de partij, die een jaarlijks budget heeft van ongeveer 1,1 miljoen euro, moeten aankloppen bij de bank voor de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen en de regionale verkiezingen. “Natuurlijk heeft dit een negatieve impact op onze campagne”, aldus Colson. “Doordat de verkiezingen dichterbij komen, zullen we waarschijnlijk verplicht worden om geld te lenen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?