— Brussel kiest in jouw gemeente

de Rand

DéfI schaart zich in Linkebeek achter lijst zonder MR en Thiéry

Défi schaart zich bij de gemeenteraadsverkiezingen in Linkebeek achter de Franstalige lijst van onafhankelijk schepen Yves Ghequiere, burgermeester Valérie Geeurickx, socialistische schepen Pasquale Nardone en OCMW-voorzitter Philippe Thiéry.

Vorige maand werd reeds het einde aangekondigd van de eenheidslijst Union Francophone met de niet-benoemde burgemeester Damien Thiéry, die intussen van Défi naar MR overstapte. Défi-fractieleider Gilles Hallez had na contacten met de andere Franstalige partijen vastgesteld dat er een 'vertrouwensbreuk' was tussen Damien Thiéry en 13 van de 20 gemeenteraadsleden.

Volgens Défi heeft de persoonlijke strijd van Damien Thiéry om tot burgemeester verkozen te geraken de andere eisen van de Franstalige Linkebekaars doen ondersneeuwen. "Hoewel de niet-benoeming fundamenteel anti-democratisch is, meent Défi dat de weigering van Damien Thiéry om de kaderconventie voor de bescherming van de nationale minderheden of het voorstel om UNIA bevoegd te maken voor taaldiscriminatie getuigen van weinig ambitie voor de belangen van de Franstaligen in de rand en in zijn gemeente in het bijzonder", meent de partij.

Défi Linkebeek hekelt ook het feit dat Damien Thiéry als voorzitter van de gemeenteraad herhaaldelijk geweigerd heeft punten op de agenda te plaatsen die het beleid van de MR/N-VA-regering in vraag stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?