— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Brusselse onderhandelaars lassen mediastilte in

© PhotoNews
| Onderhandelaar Rudi Vervoort (PS).

De onderhandelaars voor de Brusselse regering hebben woensdagavond een mediastilte ingelast. Niemand wilde commentaar kwijt, zelfs niet over het onderwerp van de gesprekken van donderdag. "Op de sociale media staat al wat we aan het bespreken zijn", verantwoordde formateur Rudi Vervoort (PS) de mediastilte. Ook zijn collega Elke Van den Brandt (Groen) verwees naar de uitspraken in de pers.

Woensdag bestond het menu uit werk, economie en vorming. Het is gissen of al deze onderwerpen afgerond zijn. "We hebben afgewerkt wat we gepland hadden", zei één van de onderhandelaars laconiek. "De sfeer is goed, we hebben goed gewerkt", herhaalde Pascal Smet (one.brussels/SP.A) zijn dagelijks riedeltje.

De onderhandelaars van PS, one.brussels/SP.A, Ecolo, Groen, Open VLD en Défi waren de afgelopen dagen reeds erg zwijgzaam en erg karig met commentaar bij hun aankomst en vertrek. Maar toch lijkt het erop dat die voorzorgsmaatregelen niet verhinderd heeft dat er spanningen rond de tafel ontstaan zijn.

De gesprekken zouden donderdag om 9.30 uur voortgezet worden, maar over het onderwerp wilde niemand iets kwijt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?