— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Step zondag gratis naar het stemhokje

Elektrische deelsteps van Lime rijden langsheen een bancontactapparaat Elektrische deelsteps van Lime rijden langsheen een bancontactapparaat
© PhotoNews
| Steppen doe je zondag gratis. Althans, als je een promocode hebt ontvangen en de applicatie van Lime hebt gedownload.
© PhotoNews
| Steppen doe je zondag gratis. Althans, als je een promocode hebt ontvangen en de applicatie van Lime hebt gedownload.

Steps van het deelstepmerk Lime zijn zondag gratis. Het bedrijf werkt samen met het Europees Parlement om meer mensen te laten stemmen voor de Europese verkiezingen.

Het Europees Parlement wil de opkomst voor de Europese verkiezingen opkrikken. Die is sinds 1979, het jaar van de eerste Europese verkiezingen, flink gedaald. In 2014 gingen maar 43 procent van de Europeanen stemmen voor een nieuw Europees Parlement.

De partner om de opkomst te verhogen, is bijzonder. Het Parlement startte de campagne ikstemdezekeer.eu en gaat onder andere in zee met deelstepverdeler Lime. Op 26 mei, wanneer België de Europese verkiezingen organiseert, deelt Lime gratis ritten en helmen uit om gebruikers aan te moedigen om te gaan stemmen. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

De gratis steps kan je gebruiken als je de applicatie van Lime hebt gedownload en een promocode hebt ontvangen via de nieuwsbrief van Lime. Die zal de ochtend van de verkiezingen geactiveerd worden. De code is geldig tussen zes uur 's ochtends en negen uur 's avonds, enkel op 26 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?