Lime en verkeersinstituut Vias hebben zaterdag hun krachten gebundeld om meer verkeersveiligheid door verantwoord rijgedrag onder de aandacht te brengen van gebruikers van elektrische steps. Lime deelde bijna duizend gratis helmen uit in Brussel.

De "staande" positie op de step verhoogt bij een ongeval de kans op een frontale schok. "Dat is de reden waarom Vias Institute aanraadt om een helm te dragen", zegt Stef Willems, woordvoerder van Vias. "Een impact, zelfs aan een lage snelheid, kan veel schade veroorzaken. Vooral nu de maximumsnelheid in de commissie infrastructuur van het federale parlement is aangepast van 18km/u naar 25km/u is het van belang voor gebruikers van elektrische steps om bescherming te dragen."

E-steps moeten de verkeersregels voorzien voor fietsen, volgen, behalve wanneer ze in uitzonderlijke gevallen stapvoets rijden. "Steps kunnen deel zijn van de mobiliteitsoplossing, maar voorwaarde is wel dat gebruikers de wegcode respecteren", zegt staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

Enquête

Met meer dan 125.000 gebruikers en 1.110.000 afgelegde kilometers, is veiligheid een absolute prioriteit voor Lime. "Wij sensibiliseren door middel van boodschappen op de app en werken met mobiele patrouilles om de veiligheid te verhogen. Hiernaast moedigen wij onze gebruikers aan om het 'Charter van goed gedrag' te ondertekenen tijdens het evenement #RespectTheRide. Wij vragen hen om de verkeersregels te respecteren en promoten veilig en verantwoord rijden", zegt Benjamin Barnathan, General Manager Benelux bij Lime.

Lime hield een enquête bij meer dan 2.000 gebruikers. Hieruit blijkt dat: 35 procent hun auto minder vaak gebruikt dankzij Lime, 25 procent autoritten is vervangen door een Lime-rit, 81 procent kent de regels van de wegcode, en meer bepaald de verplichting om een staptempo te respecteren op het voetpad. Eenenzeventig procent zegt dat bij het rijden op een elektrische step de belangrijkste redenen voor hun gevoel van onveiligheid de kwaliteit van de infrastructuur en het gebrek aan voldoende fietspaden zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni