| Steps van Dott in de Europese wijk

Dott is alweer nieuwe stepaanbieder in Brussel

Kris Hendrickx
© BRUZZ
29/01/2019

Na Troty, Bird en Lime lanceert nu ook Dott een deelstepnetwerk in Brussel. Voorlopig staan enkel steps in de Europese wijk.

Een reporter van BRUZZ merkte de nieuwe steps op aan de De Meeûssquare nabij het Europees parlement. Met hun knalgele kleur zijn de Dotts erg opvallend.

Een blik op de app leert dat er voorlopig enkel autopeds in de Europese wijk staan. Ook andere aanbieders begonnen steevast met een beperkt aanbod in het centrum en de welstellendere gemeenten, als was de startzone meestal wel groter.

Bij Dott was voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar. Het kabinet van minister voor Mobiliteit Pascal Smet had wel al contact met de aanbieder. "Ze wilden met een vijftigtal steps starten en zijn op de hoogte van de nieuwe regels," zegt woordvoerder Mathias Dobbels.

Op twitter heeft Dott het over een 'beta-test' in Brussel.

Dott is al de vierde deelstepspeler die een netwerk lanceert in Brussel. Na het lokale en kleine Troty (nu in winterpauze) en de globale speler Bird (ook al in winterpauze, tot een niet nader genoemde datum) kwam Lime, dat vandaag circa 1.200 steps in de stad heeft.

Het bedrijf Dott is al actief in een waslijst van Europese steden, waaronder Parijs, Berlijn en Wenen. De hoofdzetel lijkt in Amsterdam gevestigd.

Op de website trekt Dott de kaart van de duurzaamheid. De steps zouden langer meegaan en veiliger zijn, onder meer door de brede banden en het remsysteem. Dott maakt zich ook sterk dat het altijd met overheden overlegt voor het van start gaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Dott , Lime , Bird , Troty , elektrische step

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni