| Lime-steps aan het Zuidstation

Nu al 1.200 deelsteps van Lime in Brussel

VT
© BRUZZ
31/12/2018

Lime lanceerde pas in november een netwerk van 500 elektrische deelsteps in Brussel, maar heeft er intussen al zo'n 1.200. Het bedrijf laat weten dat er ook maatregelen komen om de overlast veroorzaakt door de autopeds aan te pakken.

De elektrische (deel)step is populair in Brussel. Naast Troty en Bird lanceerde Lime in november een netwerk van elektrische deelsteps. Toen werden er 500 steps verspreid over Brussel. Intussen zijn het er zo'n 1.200. Er zijn zo'n 35.000 gebruikers, goed voor meer dan 100.000 ritjes.

Maar er weerklinkt ook kritiek op de deelstep. Net als bij de (intussen verdwenen) deelfietsen van OBike, kan niet iedereen appreciëren dat de steps om het even waar achtergelaten worden. Zo stelt voormalig Ecolo-minister Evelyne Huytebroeck op Facebook voor om MCAT, le Mouvement contre l'Abandon des Trottinettes dans l'Espace Public, op te richten (met een smiley weliswaar).

Steps verplaatsen

Het bedrijf laat nu aan BRUZZ weten dat er maatregelen komen. “We nemen twee personen in dienst die slechtgeplaatste steps zullen verplaatsen. Ze zullen ook de gebruikers aanspreken en hen uitleggen hoe het systeem werkt, en waar ze de steps best achterlaten,” aldus Romain Dekeyser van Lime. Voorlopig zullen de twee medewerkers vooral in het centrum ingezet worden. Volgens het bedrijf zijn de problemen daar het grootst.

Mogelijk worden er “in functie van de noden” meer mensen aangenomen.

Eerder deze maand raakte bekend dat Lime geen vergunning te pakken kreeg in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het stadsbestuur verwijt de ondernemingen dat ze de gebruikers onvoldoende informeren over waar de toestellen gebruikt mogen worden. Zo zijn elektrische steps in Madrid toegelaten in straten met een snelheidsbeperking van 30 km/u en op fietspaden, maar zijn ze verboden op voetpaden en in voetgangerszones.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Lime, elektrische deelstep

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni