E-step van Bird op de Grote Markt

Winterslaap voor e-steps van Bird

Kris Hendrickx
© BRUZZ
11/01/2019

De elektrische steps van Bird zijn uit het straatbeeld verdwenen. “Door de weersomstandigheden en een krimpende vraag stoppen we even in de winter.”

Het was je misschien al opgevallen in het straatbeeld. Er rijden steeds meer elektrische autopeds rond, alleen zijn die de jongste weken steevast wit-groen. Lime heeft zijn stepvloot in Brussel dan ook ook uitgebreid tot 1.200.

De steps van Bird, dat zo'n 200 voertuigen in Brussel had, zijn verdwenen, meldt L’Echo. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat aan onze redactie. “We hebben onze dienst opgeschort tijdens de feestperiode, door de winter en een dip in de vraag omdat er minder pendelaars waren,” vertelt Harry Porter. “Het is ook een manier om ongevallen te vermijden bij de huidige weersomstandigheden. We komen op een gepast tijdstip terug.”

De facto is de Brusselse markt voor e-steps daardoor helemaal voor Lime vandaag. Want de veel kleinere lokale aanbieder Troty pauzeert ook, tot midden januari.

Lime heeft vandaag al 35.000 gebruikers in Brussel, die samen 120.000 trajecten aflegden. Het bedrijf wordt onder meer gefinancierd door Uber en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, e-steps, Bird, Lime, Troty

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni