Bird is ook aanwezig in Israël, zoals hier in Tel Aviv.

Nieuwe elektrische deelstep heet Bird

Kris Hendrickx
© BRUZZ
18/09/2018

De elektrische step is niet alleen een verkoopshit. Dinsdag wordt met Bird nu ook een tweede deelplatform voor e-steps gelanceerd. Brussel is de tweede stad in Europa voor het Amerikaanse bedrijf.

Vorige week las je hier al dat de elektrische step bezig is aan een steile opmars. Steeds meer Brusselaars schaffen een exemplaar aan, vaak voor woon-werkverplaatsingen waarbij ze de step combineren met een ander vervoersmiddel.

Het succes van het vervoersmiddel beperkt zich echter niet tot de privéstep. Met Troty is er sinds dit jaar al een deelsysteem voor elektrische steps in Brussel.

Bird Parijs

Bird lanceerde in augustus ook al in Parijs, de eerste Europese stad voor het bedrijf.

Enkele maanden later komt daar nu ook Bird bij, een deelplatform dat zichzelf pionier noemt. “Een jaar geleden startten we in Los Angeles, ondertussen zijn we aanwezig in ruim 50 steden en op 80 universiteitscampussen”, vertelt Jonatan De Boer, verantwoordelijke voor de Benelux aan BRUZZ.

Wie gebruik wil maken van een Bird-step, zoekt eerst een exemplaar op zijn smartphone. Een ingescande QR-code ontgrendelt het voertuig en dan kan de rit beginnen.

De Bird-steps hebben een autonomie van 20 kilometer en halen een topsnelheid van 18 kilometer per uur. Een kleine testrit leert dat de steps met luchtbanden comfortabel rijden en zelfs een kasseistrookje verteren als dat moet.

Van 7 tot 21 uur

Na afloop van de rit kunnen gebruikers de step achterlaten op een plaats naar keuze. ’s Nachts haalt Bird de steps dan op om ze op te laden en naar strategische punten in de stad te brengen, de zogenaamde nests. Tussen 21 en 7 uur zijn de steps dan ook niet beschikbaar.

Het prijskaartje voor een ritje hangt af van de tijdsduur. Gebruikers betalen een euro per beurt plus 15 cent per minuut. Een rit van 10 minuten kost op die manier 2,50 euro.

Bird start met 100 exemplaren in Brussel. Als de dienst een succes blijkt, kunnen dat er meer worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, Troty, Bird, elektrische step

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni