Troty deelsteps

| Troty, de Brusselse deelstep, doet het goed.

Het elektrische deelstepsysteem Troty is een succes. Met 3.500 actieve leden voor 30 exemplaren is er wel een groot tekort aan beschikbare steps. Daarom drijft oprichter Jean Paul de Ville de Goyet het aantal steps op tot 60. Er komen ook meer zones waarbinnen je ze kan vinden.

De deeleconomie draait op volle toeren. Van onlineverhuurplatform AirBnb, tot de verschillende diensten voor het uitlenen van fietsen als Billy Bike en Villo!. Ook Troty draagt daar zijn steentje aan bij.

Het elektrische deelstepsysteem telt na een maand al om en bij de 3.500 leden. Die moeten allemaal gebruik maken van 30 steps die slechts verspreid staan over een paar zones binnen Brussel.

Molenbeek en Schaarbeek in september

Oprichter Jean Paul de Ville de Goyet heeft daarom besloten om het aantal steps te verdubbelen tot 60, alsook meer gemeenten bij het project te betrekken. “Momenteel komt het gebied waarbinnen we Troty’s hebben staan ongeveer overeen met de driehoek Schuman – Flagey – Centraal Station. Het is de bedoeling dat daar vanaf morgen ook Montgomery aan wordt toegevoegd.”

Als alles op wieltjes blijft lopen, dan zal de uitbreiding daar zeker niet stoppen. “Het is voorbarig om nu al grote uitspraken te doen. Maar vanaf 15 september willen we ook de gemeenten Molenbeek en Schaarbeek voorzien van steps. Ook de overige Brusselse gemeenten moeten in de toekomst ontsloten worden. Daar een datum op plakken is nu evenwel nog niet mogelijk.”

Versie in drie talen

Sommige gebruikers lieten bij de lancering van de applicatie aan BRUZZ weten enkel een Franstalige versie terug te vinden. Dat probleem is nu verholpen. “Er bestaan zowel versies in het Frans, Engels als Nederlands.”

“In het begin kregen verschillende leden de app slechts in een taal te zien. Dat komt omdat die zich aanpast aan de taal waarin de smartphone is ingesteld. Het is dus belangrijk om meteen na het downloaden de taalinstelling te controleren en eventueel te veranderen.”

Warmte zorgt voor problemen

Opvallend is dat de laatste dagen en weken niet alleen een gebrek aan steps voor problemen zorgt. Ook de warmte doet zijn duit in het zakje.

Zo zijn de steps niet bestand tegen temperaturen boven de 35 graden celsius. Ze geraken dan oververhit en weigeren vervolgens dienst te doen. Wie een ritje overweegt met een Troty, kijkt dus best op voorhand eens naar zijn thermometer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Troty , elektrische deelstep

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni