© RV | Steps van Lime in Ukkel

Ukkel stuurt waarschuwingsbrief over deelsteps van Lime

Kris Hendrickx
© BRUZZ
18/01/2019

Het Ukkelse gemeentebestuur vindt dat de elektrische deelsteps van Lime te vaak voor anarchie zorgen op het trottoir. Ukkel stuurde een waarschuwingsbrief en wil ook zones voor de steps afbakenen.

Elektrische deelsteps zijn sinds kort geen marginaal verschijnsel meer. Aanbieder Lime heeft er ondertussen 1.200 in het gewest en die zorgen al eens voor chaos op het trottoir. De gemeente Ukkel neemt nu maatregelen, weet La Libre.

“We zijn voor het systeem van de elektrische deelsteps,” legt burgemeester Boris Dilliès uit aan BRUZZ. “Maar we krijgen te vaak klachten van mensen omdat de steps in het midden van het trottoir staan of een doorgang belemmeren. Soms ligt dat aan de gebruikers, maar ook de mensen van Lime die de steps plaatsen gaan in de fout.”

Gemeente legt zones vast

Ukkel stuurde daarom een waarschuwingsbrief naar het bedrijf. Als de situatie niet verbetert zullen er boetes volgen voor rekening van Lime, schrijft het gemeentebestuur.

Daarnaast neemt Ukkel ook het initiatief om zelf zones af te bakenen waar fietsen of steps die volgens het vrije vlootprincipe functioneren mogen staan.

Lime reageerde snel op de brief en de twee partijen zitten binnenkort samen over de kwestie.

Ook Vorst en Sint-Gillis willen binnenkort met Lime vergaderen over stepoverlast.

Eerder deze week las u hier ook al hoe volgende maand een nieuwe ordonnantie van kracht wordt over deelsteps en -fietsen die volgens het vrije vlootprincipe werken.

Deelsteps van Lime: free floating
© Kris Hendrickx-BRUZZ | Iemand kieperde deze Limes alvast naast het voetpad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Bird, Lime, elektrische deelstep, Boris Dilliès

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie