| Steps van Lime nabij het Noordstation.

Lime lanceert 500 elektrische deelsteps

Kris Hendrickx
© BRUZZ
16/11/2018
Updated: 16/11/2018 11.40u

Na Troty en Bird lanceert nu ook Lime een netwerk van elektrische deelsteps. Met 500 autopeds ziet het bedrijf het meteen veel grootser dan de concurrentie. Lime wordt financieel gesteund door Uber.

De elektrische step is de voorbije maanden aan een pijlsnelle opmars bezig in steden. Zowel koopsteps als deelsteps blijken daarbij populair, las u hier eerder al. Begin deze zomer startte de Brusselse start-up Troty al met een netwerk. Enkele maanden later volgde de internationale speler Bird. Deze vrijdag komt daar met Lime nu een derde speler bij.

Lime werkt volgens het zelfde principe als de twee concurrenten: gebruikers kunnen via de app een voertuig zoeken en scannen een QR-code om de step te ontgrendelen. Aan het einde van de rit kan de step om het even waar in de stad geparkeerd worden. Tussen 22u en 7u ’s ochtends worden de steps opgeladen en zijn ze niet beschikbaar. Het tarief van 1 euro per beurt plus 15 cent per minuut is identiek aan dat van Bird.

De zone waarin Limes geplaatst worden lijkt voorlopig beperkt tot het centrum en een gebied in het rijkere westen en zuiden van het gewest. "De steps kunnen ook enkel in die zone gebruikt worden", legt Benjamin Barnathan, die verantwoordelijk is voor Lime in België, uit aan BRUZZ.

Met geld van Uber

Het grote verschil met de twee eerste spelers zit hem in het aantal Lime-steps. Het bedrijf zegt zelf dat het 500 steps in de stad verdeelt. Dat zijn er een pak meer dan de 150 à 200 van Bird of de 60 voertuigen van Troty. Lime zou straks dan ook de dominante speler moeten worden op de markt van Brusselse e-steps. In Antwerpen lanceert Lime tegelijk 50 steps. "En als de vraag groeit kunnen we ook het aantal steps verhogen", zegt Barnathan.

Lime is een Californisch bedrijf gevestigd in San Francisco, dat onder meer gefinancierd wordt door mobiliteitsspeler Uber. Officieel heet het dat de centen van het kantoor Andreessen Horowitz komen, de belangrijkste durfkapitaalverstrekker in Silicon Valley.

De steps van Lime zouden met 24 kilometer per uur ook sneller rijden dan de concurrentie, die het op 18 kilometer per uur houdt. De minimumleeftijd voor een Lime bedraagt 18 jaar. Het netwerk is ook al meteen actief. Aan het Noordstation spotten we deze ochtend alvast verschillende Lime-steps.

Wie Lime wil gebruiken vindt de app in Google Play of de App Store.

Lime elektrische step

| Een elektrische step van Lime in het centrum

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, elektrische step, Troty, Bird, Lime

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni