Kwart miljoen euro opgehaald voor elektrische deelfietsen

EDB
© BRUZZ
27/10/2018

Billy Bike, het Brusselse platform voor elektrische deelfietsen, haalde via crowdfunding maar liefst 250.000 euro op bij zijn gebruikers – dubbel zoveel dan verwacht. Het geld zal dienen om een gloednieuwe Billy-app te lanceren, de vloot fietsen te verdubbelen, en de stap naar het buitenland te zetten.

Met meer dan 250.000 euro mag Billy Bike een van de meest succesvolle Belgische crowdfundingcampagnes ooit op zijn naam schrijven. Billy-oprichters Pierre de Schaetzen en Guillaume Verhaeghe hadden eerst op 120.000 euro gehoopt, maar wisten uiteindelijk meer dan het dubbele daarvan op te halen.

“We zien dat de vraag naar elektrische deelfietsen zonder vaste stelplaatsen enorm is,” zegt een tevreden De Schaetzen. Met de centen kan het jonge bedrijf aan groeien denken en de enorme wachtlijst wegwerken.

“Van de huidige 150 fietsen gaat het eerst naar 300 en daarna naar 450 exemplaren,” aldus De Schaetzen. Het gebruiksgebied zal dan uitbreiden van vijftien naar 30 vierkante kilometer, een derde van het Brussels gewest. De fietsen kunnen voortaan ook in Vorst en Schaarbeek worden gebruikt, twee extra gemeenten bovenop de al vier bestaande.

Cowboy

Billy begon zowat een jaar geleden met 500 testrijders. Zij deden met 150 fietsen 25.000 ritten. Ondertussen schreven nog 10.000 anderen zich in op een wachtlijst om zelf hun eerste rit met een Billy Bike te kunnen maken.

De testfase komt binnenkort aan zijn einde, waardoor alle wachtenden de komende weken toegang zullen krijgen tot het platform. Zij kunnen de fietsen al oppikken en achterlaten in vier Brusselse gemeenten: Brussel-Stad, Etterbeek, Elsene en Sint-Gillis.

Eerder deze week kwam sectorgenoot Cowboy ook al met goed nieuws. De Brusselse producent van elektrische fietsen haalde maar liefst tien miljoen euro op. Daarmee wil het bedrijfje ook in de buurlanden voet aan grond krijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Elsene , Etterbeek , Sint-Gillis , Mobiliteit , Samenleving , vrije deelfietsen , free floating , e-bikes , Billy Bike , Crowdfunding

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni