— Brussel kiest

Brussels Parlement

Boris Dilliès niet naar Brussels parlement

© Jef Van de Veire-BRUZZ
| Boris Dillies (MR), burgemeester Ukkel.

De burgemeester van Ukkel, Boris Dilliès (MR), zal zijn zetel in het Brussels parlement niet opnemen. Hij heeft de griffie van het parlement daarvan op de hoogte gebracht. Eerste opvolgster Latifa Aït Baala zal zijn plaats innemen, zegt Dilliès vrijdag in Le Soir.

"Ik heb aan de verkiezingen deelgenomen omdat ik niet aan de zijlijn kon blijven staan. Ik had een verantwoordelijkheid tegenover mijn partij. Ik haalde de tweede hoogste score van de MR bij de gemeenteraadsverkiezingen. En ik wilde dat Ukkel vertegenwoordigd zou zijn binnen het Brussels parlement. Dat zal met Aurélie Czekalski het geval zijn", legt Dilliès uit.

Hij is echter niet van plan zich volledig terug te plooien op zijn gemeente. Dilliès verbergt ook niet dat hij een rol wil spelen binnen de Brusselse afdeling van de MR en sluit niet uit voor het voorzitterschap te gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?