— Brussel kiest

Brussels Parlement

Ukkels burgemeester Dilliès sluit cumul toch niet uit

© Jef Van de Veire-BRUZZ
| Boris Dillies (MR), burgemeester Ukkel.

Boris Dilliès (MR) spuit mist. Bij zijn aanstelling als burgemeester van Ukkel was hij een pleitbezorger van de decumul, maar nu zet Dilliès de deur voor een nieuw parlementair ambt opnieuw open. "Ik wil niet aan de kant blijven staan. Ik heb een verantwoordelijkheid ten opzichte van mijn partij."

Dat schrijft de Franstalige zakenkrant L'Echo donderdag.

Dilliès nam in 2017 de burgemeestersjerp over van Armand De Decker en stond zijn zitje in het Brussels Parlement af aan David Weytsman. De Ukkelse burgemeester wilde zich volledig focussen op de lokale verkiezingen.

Die verliepen niet gesmeerd voor de Ukkelse MR, maar Dilliès verlengde wel zijn burgemeesterschap. Bijna een half jaar later durft Dilliès zich opnieuw te mengen in de parlementaire verkiezingen. Hij zal de MR-lijst van trekker Françoise Schepmans duwen.

'Verantwoordelijkheid opnemen'

Maar een parlementair ambt sluit de flamboyante burgemeester niet uit. "Ik heb een zekere kennis over regionale thema's en kan in het Brusselse Parlement de stem van de Ukkelaars vertegenwoordigen", zegt hij aan L'Echo.

Op de expliciete vraag over de cumul blijft hij vaag. "Na de verkiezingen zal ik samen met de partij bekijken of ik nuttig kan zijn. Ik weet nu toch nog niet of ik verkozen word. Maar als dat gebeurt, wil ik mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?