Burgemeester Ukkel stapt vrijdag uit Brussels parlement

© Jef Van de Veire - BRUZZ
| Ukkels burgemeester Boris Dilliès (MR).

Ukkels burgemeester Boris Dilliès (MR) vertrekt vrijdag uit het Brussels parlement. Hij wil zich volledig wijden aan zijn werk als burgemeester in de aanloop naar de verkiezingen van oktober dit jaar.

Dilliès kondigde al in september zijn vertrek uit het parlement aan. Toen raakte bekend dat hij de in opspraak gekomen burgemeester van Ukkel Armand De Decker (MR) zou vervangen.

'Persoonlijke keuze'

“Omdat er in een korte tijd nog veel werk is, nam ik dit besluit,” zegt Dilliès aan BRUZZ. “Voor de duidelijkheid: ik verwacht niet dat anderen dit ook doen. Het gaat om een persoonlijke keuze: ik wil me de komende maanden volledig wijden aan mijn gemeente. In veel gevallen is de combinatie van een gemeentelijk en parlementair ambt perfect compatibel, en verrijkend.”

Wie Dilliès precies zal opvolgen in het parlement, is nog niet gekend. Of de liberaal zich in 2019 verkiesbaar zal stellen bij de parlementsverkiezingen, wil hij bevestigen noch ontkennen.

marc_coolsthumb_c_saskia_vanderstichele_cmyk.jpg
Marc Cools (MR)

Triest

Recent raakte nog bekend dat de Ukkelse schepen voor Stedenbouw Marc Cools (MR) mogelijk met een eigen lijst naar de kiezer trekt in oktober 2018. Daarmee zou hij rechtstreekse concurrent worden van partijgenoot Dilliès. Die laatste zal de MR-lijst trekken, zo bleek afgelopen week nog.

Dilliès vindt het naar eigen zeggen “triest” dat Cools breekt met de MR. “Ik werk liever samen met mensen dan hen tegen te werken,” zegt de burgemeester. Of hij het nog mogelijk acht met Cools samen te werken? Dilliès laat de deur op een kier. “We weten nooit wat de toekomst brengt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?