Liberale scheurlijst in de maak in Ukkel

Marc Cools
© Saskia Vanderstichele
| Marc Cools

Marc Cools, Ukkels schepen voor Stedenbouw, denkt eraan om met een eigen lijst op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Ukkel. Hij zou daarmee rechtstreeks concurreren met partijgenoot, huidig burgemeester en grote concurrent Boris Dilliès. Die zet kan Cools zijn lidmaatschap van de MR kosten.

Toen Boris Dilliès (MR) ingezworen werd als Ukkels burgemeester in september, opperde eerste schepen Marc Cools al om met een eigen lijst op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen. De twee liberalen streden om de burgemeesterssjerp na het aftreden van Armand De Decker, die de post verliet in nasleep van het corruptieschandaal Kazachgate.

Cools haalde het niet van Dilliès, en die nederlaag zindert nog steeds na. De eerste schepen publiceert nu een boek, Uccle en avant, met ideeën voor zijn gemeente. Verwacht wordt dat hij in maart ook meteen zijn eigen lijst Gemeentebelangen zal voorstellen.

Gemeentebelangen

Komt hij met een scheurlijst op, dan wordt hij uit zijn partij MR gezet. De statuten van de Franstalige liberalen schrijven namelijk voor dat leden geen concurrerende lijsten mogen vormen.

Cools is niet onder de indruk. "Ik ben al militant sinds mijn zestiende. Ik heb veel geïnvesteerd in de liberale partij. Maar de evolutie in Ukkel zint me niet," laat hij noteren in de krant La Capitale.

In maart zal hij een definitieve beslissing nemen over zijn toekomst in de Ukkelse gemeentepolitiek. "Ik ben het niet eens met de gevoerde politiek. Een gemeente besturen is meer dan alleen maar evenementen organiseren. Het gaat om de toekomst," besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?