resultaten 14.10

Ukkel: Akkoord tussen MR, CDH en Ecolo-Groen beklonken

Vera Tylzanowski
© BRUZZ
14/10/2018
Updated: 14/10/2018 23.17u

| Boris Dillies (MR), burgemeester van Ukkel. Hij behoudt zijn sjerp.

Ondanks het tegenvallende resultaat van de partij van huidig burgemeester Boris Dilliès (MR), moet hij zijn burgemeesterssjerp niet afgeven. Hij gaat in zee met CDH en grote winnaar Ecolo-Groen.

Ukkel heeft een nieuwe meerderheid. Dat laat Jean-Luc Vanraes (Open VLD) weten aan BRUZZ. Grote winnaar Ecolo-Groen treedt toe tot de meerderheid. Die partij haalt dertien zetels binnen, zes meer dan in 2012.

Boris Dilliès (MR) blijft de burgemeester. Zijn partij verliest fors terrein, met een daling van bijna 15 procent. "Maar de MR blijft wel de grootste partij van Ukkel," aldus Dilliès aan BRUZZ.

'Vertrek Coolen heeft ons stemmen gekost'

Opvallend is ook de score van de lijst van eerste schepen Marc Cools, die tijdens deze legislatuur de MR de rug toekeerde en met een eigen lijst Uccle en avant! opkwam. Die haalt een score van bijna 10 procent en haalt uit het niets drie zetels binnen. "Die breuk heeft ons inderdaad stemmen gekost," klinkt het bij de liberalen.

Zowel PS als CDH verliest terrein. De socialisten verliezen twee zetels, de Franstalige humanisten moeten het met één zetel minder doen. Die laatsten blijven wel in de meerderheid zitten.

Défi wordt naar de oppositie verwezen, maar haalt wel een zetel extra binnen (van 5 naar 6).

Nog geen postjes bekend

Het is niet bekend of er een schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden (in Ukkel was de Nederlandstalige schepen OCMW-voorzitter, red.) komt. "We hebben een akkoord beklonken, maar de postjes moeten nog verdeeld worden," aldus Jean-Luc Vanraes (Open VLD).

De liberalen Jean-Luc Vanraes en Stefan Cornelis reageren op het verlies van de lijst van burgemeester Boris Dilliès (MR). "Het vertrek van Marc Cools heeft ons stemmen gekost," klinkt het.

Blijf op de hoogte van het verkiezingsnieuws uit Ukkel. Op verkiezingsdag maar ook de dagen nadien als de nieuwe coalitie vorm krijgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Kiest 2018: Ukkel , verkiezingsuitslagen 2018

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni